Kategorije proizvoda
Besplatna dostava na sve narudžbe (uključujući otoke)
Korisnička podrška
Početna Proizvodi i usluge Naše usluge Dubinsko čišćenje klima uređaja

Dubinsko čišćenje klima uređaja

Šifra: Čišćenje klima uređaja

Obratite nam se u vezi detalja

Pošaljite upit na koji ćemo odgovoriti u najbržem mogućem roku.

Sva polja su obvezna.

Vršimo dubinsko čišćenje klima uređaja po standardu "Degenia Velebitica" Čišćenje traje cca 60-90 minuta, ovisno o stanju i zaprljanosti uređaja.

Standard čišćenja obuhvaća rastavljanje klima uređaja i temeljito pranje, ispiranje, dezinfekciju i zaštitu svih navedenih dijelova uređaja:

 • Tretman izmjenjivača toplina
 • Tretman drenažne tave
 • Tretman filtera
 • Tretman mehaničkih dijelova
 • Neutralizaciju mirisa

1) Zašto je važno da klima uređaji budu temeljito i dubinsko očišćeni?

 • S obzirom na činjenicu da čovjek provodi 80 - 90% svog vremena u zatvorenim prostorima
 • U novije vrijeme sve veća se pozornost pridaje kvaliteti zraka unutarnje atmosfere.
 • Istraživanja pokazuju da je razina onečišćenja u zraku zatvorenih prostora 2 - 5 puta viša nego u vanjskoj atmosferi.
 • Udisanje zraka zatvorenih prostora smatra se važnim čimbenikom zdravlja i jedan je najozbiljnijih rizika okoliša za zdravlje ljudi.
 • Smatra se da 50% svih bolesti vuče porijeklo iz zatvorenih prostora.

Dva glavna čimbenika koja utječu na kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru su:

 • količina i kvaliteta vanjskog zraka koji ulazi u prostor
 • emisija onečišćenja u zatvorenom prostoru

Jedan od važnih izvora onečišćenja unutarnje atmosfere su prljavi-mikrobiološki kontaminirani uređaji za klimatizaciju.

Osnovna nit vodilja kod osmišljavanja i pokretanja Standarda "Degenia Velebitica" bila je potreba da se ljudima koji borave u zatvorenim klimatiziranim prostorima osigura čisti zrak provođenjem mjera redovnog čišćenja i održavanja uređaja za klimatizaciju.

Uvođenjem sveobuhvatne, standardizirane i provjerene usluge čišćenja klima uređaja smanjuje se rizik od alergija i zdravstvenih tegoba koje mogu biti uzrokovane mikroorganizmima kontaminiranim klima uređajima.

Biološka kontaminacija je najčešći problem klimatiziranih prostora i ujedno predstavlja najveću opasnost.

Neadekvatno održavani uređaji, kao i uređaji slabije kvalitete zadržavaju pelud, pijesak, spore gljiva, mrtve insekte, ostatke perutanja kože ljudi i životinja, dlačice, vlakna papira i sl.
Kondenzirana vlaga u toplom periodu godine, u kombinaciji s navedenim organskim materijalom čini idealnu podlogu za razvoj mikroorganizama.

Primarni biološki kontaminanti su bakterije i gljive, ali one proizvode i sekundarne zagađivače. Posljedice po ljudsko zdravlje mogu biti različite vrste infekcija, alergijske reakcije, koje se tijekom vremena mogu značajno komplicirati, različiti poremećaji i oboljenja respiratornog sustava, učestale i sve intenzivnije glavobolje.

Najopasnije oboljenje, koje može imati i smrtni ishod, je tzv. legionarska bolest izazvana Legionella bakterijama koje se u sustavu za klimatizaciju, ukoliko se ne održava pravilno, mogu namnožiti.
Prvi znaci su atipični i sliče na gripu: glavobolja, groznica, osjećaj hladnoće, bolovi u mišićima i suhi kašalj često praćeni ubrzanim disanjem. Bakterija se prenosi isključivo udisanjem finog aerosola nastalog raspršivanjem kontaminiranog zraka.

Posebnom riziku od infekcije izložena su djeca i osobe starije životne dobi, pušači, osobe sa kroničnim respiratornim ili bubrežnim oboljenjima, dijabetičari i osobe sa oslabljenim imunitetom.

Cijena po klimatizacijskoj jedinici je 350kn(+pdv). Cijena je važeća za grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.