Kategorije proizvoda
Besplatna dostava na sve narudžbe (uključujući otoke)
Korisnička podrška

Najam isušivača vlage u građevinarstvu!

Datum objave: 11. veljača 2019.

Zašto je kod novogradnje ili preuređenja potrebno isušivati sa uređajima za isušivanje vlage? Razlog je jednostavan, voda se koristi u svim fazama gradnje. Vodu dodajemo za izradu temeljne ploče, podne glazure, kod zidanja, žbukanja, gletanja, postavljanja keramike, malerskih radova i dr. Kod navedenih građevinskih radova gdje se upotrebljava voda kao sastojak i vezivno sredstvo, ta ista voda ostaje mjesecima u materijalu. Ponekad je potrebno tri godine da vlaga u građevinarstvu "ispari" prirodnim putem.

Zaostala vlaga u novogradnji ili nakon preuređenja se pokazuje na različite načine. Najčešće se već ubrzo nakon useljenja pojavljuje plijesan na zidovima, smrdi po vlazi, po prozorskim staklima se cijedi voda, parket ili laminat se diže, mijenja boju u tamniju, bubri na spojevima ili počinje "cvjetati".

To su sve pokazatelji da nije prostor isušen sa odvlaživačima vlage nakon građenja. To također znači da nije mjerena vlaga u podnoj glazuri prije nego je postavljen parket ili laminat, što je jako važno kako se ne bi događali navedeni problemi.

Što je još važno kod isušivanja? Isušen prostor nakon građevinskih radova se puno brže zagrije. Kod neisušenog prostora su troškovi grijanja također puno veći prvih godina nakon useljenja. 

Za građevinsko isušivanje vlage koristimo isključivo profesionalne isušivače vlage jer su otporni na sve uvjete. Kućni isušivači zraka su napravljeni uglavnom od plastike, pa kompresor i isparivač nisu predviđeni za tu namjenu, a i slabije su snage. Kod građevinskog isušivanja važno je znati da su samo industrijski isušivači otporni na cementnu prašinu, vapno i ostale građevinske materijale.