Kategorije proizvoda
Besplatna dostava na sve narudžbe (uključujući otoke)
Korisnička podrška

Povećana vlaga u proizvodnji hrane

Datum objave: 10. veljača 2016.

Rast mikroorganizama:

Vlažnost potiče rast i širenje mikroorganizama, čak i u područjima koja se smatraju čistima. Bez privremene kontrole klime i vlage može doći do kondenzacije na opremi za preradu hrane i kod skladištenja. Nedostatak pravilnog protoka zraka može dopustiti zagađivačima i česticama prašine da dođu do područja proizvodnje hrane. Na primjer, u objektu za preradu mesa, ako je zrak visoke vlažnosti, na području gdje radnici upravljaju sirovim mesnim tokovima kod posuda za skladištenje, pakiranje, bakterije mogu zaraziti robu.

Smanjena kvaliteta proizvoda i rok trajanja:

Ako je suha hrana izložena vlagi, stvaranje plijesni i rast bakterija mogu dovesti do kvarenja i bolesti koje se prenose hranom. Bez pravilne regulacije temperature može se smanjiti rok trajanja namirnica. Osim toga, veće temperature okoliša mogu dovesti do raspada vitamina u hrani, čime se smanjuje njihova prehrambena vrijednost.

Greške u pakiranju:

Općenito, dizajn ambalaže za hranu čuva potrošnu robu od kvarenja i produljuje njezin rok trajanja. Primjerice, prisutnost vlage u skladištu može uzrokovati visoku kondenzaciju metalnih limenki i uništavanje papirnate ambalaže. Zbog toga bi propadanje pakiranja moglo uzrokovati onečišćenje ili kvarenje hrane. Toplina može dodatno pogoršati ambalažu hrane, osobito ako dolazi od sunčeve svjetlosti.

Uklonite  zabrinutost vezana uz vlagu:

Jedan od glavnih prioriteta u prehrambenoj industriji je sigurnost hrane. Čak i u najsvrslijoj kontroliranoj, sanitiziranoj okolini, višak vlage i netočne temperature okoline, mogu otežati održavanje sigurnosnih standarda. Rješenja za kontrolu klime pomažu u održavanju sanitarnih uvjeta i idealne temperature, eliminirajući višak vlage.

Povećana produktivnost: 

Kod procesa gdje se čisti oprema s vodom, duga čekanja da se voda osuši prije nastavka procesa pripreme hrane. S uređajem za kontrolu vlažnosti, radnici ne moraju čekati dok se voda ne osuši, što povećava produktivnost.

Optimalni temperaturni rasponi:

Oni omogućuju pohranu hrane na temperaturama koje održavaju njenu nutritivnu vrijednost. Održavanje optimalnih uvjeta smanjuje degradaciju, spriječavaju rast organizama koji raspadaju hranu, smanjuje unutarnje gubitke vode u suhoj hrani, čuva ambalažu hrane.

Održavanje objekta za preradu hrane i skladišnog prostora čistim, stvaranje povoljnih okolišnih uvjeta kontrolom klime, pomaže u održavanju proizvoda što je moguće duže i zdravije, te promovira produktivnost radnika. Višak vlage u postrojenju za preradu hrane ili skladištu, može stvoriti opasno uzgojno polje za mikroorganizme i negativno utjecati na kvalitetu proizvoda.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.