Kategorije proizvoda
Besplatna dostava na sve narudžbe (uključujući otoke)
Korisnička podrška

Čik pogodi šta imam za večeru…

Datum objave: 12. srpanj 2016.

Pljesniv kruh u ovim ljetnim mjesecima nije rijedak slučaj. Što možemo učiniti kako bi kruh ostao što duže svjež i zdrav za konzumaciju? 

Kako spriječiti pojavu plijesni?

  • Ljeti ne treba kupovati velike količine, već samo za dnevnu potrošnju.
  • Posude za kruh po mogućnosti koristiti glinene, keramičke ili drvene.
  • Plastične izbjegavati zbog nepropusnosti zraka.
  • Jednom tjedno posudu obrisati octom, zatim pažljivo osušili brisanjem papirnatim ručnicima.
  • Kruh može slobodno ostati u papirnatoj vrećici ( iz pekare) kako bi ona apsorbirala višak vlage.
  • Dobra ideja je također čuvanje u hladnjaku kako bi spriječili pojavu plijesni.
  • Zamrzavanjem u odgovarajućim vrećicama, možemo pohraniti kruh na duži period (1-3 mj.)
  • Odmrzavanje se vrši na sobnoj temperaturi - preko noći, jer kruh treba izvaditi iz zamrzivača najmanje pet sati prije konzumacije.
  • Ako je kruh zamrznut u kriškama, možemo ga odmrznuti u tosteru, biti će ukusan kao da je toga trena ispečen.
  • Pljesnivi kruh se preporuča baciti, jer je zahvaćen više nego što je vidljivo prostim okom, tek kada poprimi tamniju boju (najčešće zelenkastu).
  • Aflatoksini su opasni čak i kod jednokratnog trovanja
  • Kod dugoročnog konzumiranja uzrokuju oštećenja jetre, bubrega...

 

Koje su najčešće greške kod postavljanja epoksidnih podova pročitajte OVDJE!

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.