Kategorije proizvoda
Besplatna dostava na sve narudžbe (uključujući otoke)
Korisnička podrška

Epoksidni podovi i deset najčešćih grešaka!

Datum objave: 24. lipanj 2016.

Sve više ljudi u kućanstvima i radnim prostorima se odlučuje za ovu vrstu podnih obloga zbog praktičnosti, izdržljivosti i izuzetnog estetskog dojma. 

Postavljanje podova od epoksidne smole može se činiti kao jednostavan posao; pripremite površinu, primer, izmiješajte smjesu i prelijte...Međutim zbog prirode našeg posla sa isušivanjem, svjedoci smo vrlo kvalitetnih izvođača podova, ali nažalost i onih drugih koji rade greške. Devet najvažnijih stvari na koje treba paziti kako bi izbjegli greške u postavljanju:

  • Loša priprema površine, mora biti čista, suha, bez prašine da se uspješno poveže i ne dolazi do pucanja ili ljuštenja.
  • Slaba podloga i loša kvaliteta cementa, kod grubog betona uslijed poroznosti javljaju se mjehurići koji izlaze iz cementa u smolu.
  • Kriva temeljna baza (primer) ako se koristi na krivoj podlozi, dolazi do odljepljivanja od podloge ili ljuštenja.
  • Nekompatibilna podloga npr. drvo koje nije iste elastičnost i zatezne čvrstoće pa dolazi do pucanja smole.
  • Stari i masni podovi, osobito u radnim halama i mehaničarskim radionicama, spriječavaju povezivost sa podlogom.
  • Nedovoljno miješanje komponenti dovodi do nejednakog stvrdnjavanja i različite kvalitete poda.
  • Krivi omjer komponenti ili miješanje različitih proizvođača donosi probleme u vidu mrlja, pukotina i sl.
  • Niska temperatura jako usporava vrijeme stvrdnjavanja i utječe na viskoznost te mogu ostati neravne površine.
  • Previše vlage u podlozi izuzetno šteti, jer se smola ne veže sa vlagom, pa se pojavljuju mjehurići od isparavanja, a može doći do ljuštenja.
  • Postotak vlage ne smije prelaziti 1,8% u cementnoj glazuri, potrebno je napraviti CM mjerenje kako bi bili sigurni da nije veći postotak.

Moramo priznati da nije uopće jednostavno kako se čini na prvi pogled... Postaviti kvalitetan pod, prava je nauka!

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.