Kategorije proizvoda

Besplatna dostava (uključujući otoke) za sve pošiljke do 15 kg!

Korisnička podrška

Zašto ne prozor “na kip”?

Datum objave: 22. rujan 2015.

Uskoro nam dolaze hladniji dani i počinje sezona grijanja, svjesni smo da u kućanstvu dolazi do veće količine vlage od poželjne. Često ostavljamo otvorene prozore "na kip", kako bi se kontinuirano provjetravao prostor... To je pogrešno!

Dolaskom hladnijih dana česti su problemi sa previše vlage u zatvorenom prostoru.

Kućanstvo svakoga dana "proizvede" 10-15 litara vlage (vode), često ljudi provjetravaju, na način da stave prozor "na kip" kako bi riješili problem  s kondenzacijom i vlagom. Zbog čega nije dobro imati prozor na kip?

Događa se slijedeće: uslijed stalno otvorenog prozora, zidovi okolo su hladni i vlaga iz prostorije se kondenzira na zidovima oko prozora (umjesto da izađe van). 

Zato dolazi do cijeđenja kondenzata po oknu, klupčicama, a oko prozora se stvara plijesan. Najčešće u gornjem dijelu je posebno vidljiva plijesan.

Vrlo je važno provjetravati, ali potrebno je to raditi ispravno, na način da nekoliko puta dnevno širom otvorimo prozore (po mogućnosti u cijelom stanu) na cca 5-10 min.

Tako će vlažni zrak izaći kroz prozor, a novi suhi  zrak će ući u prostoriju.

Zidovi se ne stignu ohladiti, ubrzo se postiže ista temperatura. Time štedimo energiju, a sprečavamo razvoj plijesni. U interesu nam je da vlaga izađe van, a da zidovi ostanu topli, a to jedino možemo postići ako prozor otvorimo u potpunosti na par minuta. Zidovi se neće stići ohladiti, a rješit ćemo se viška vlage.

 

 

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.